Rijden met een aanhanger

Laat jij het rijden met een grote aanhanger altijd over aan iemand anders? Dat hoeft niet meer! Behaal in 5 uur jouw BE-rijbewijs en ga zorgeloos op pad met een aanhanger.

Rijden met een aanhanger

Laat jij het rijden met een grote aanhanger altijd over aan iemand anders? Dat hoeft niet meer! Behaal in 5 uur jouw BE-rijbewijs en ga zorgeloos op pad met een aanhanger.

Wat is het BE-rijbewijs

Het rijbewijs E achter B geeft je de vrijheid om te rijden met een grote aanhanger achter de auto. Handig bijvoorbeeld voor als je met de caravan op vakantie wilt of een boot hebt die je elk seizoen weer uit en in het water moet laten. Van plan om een paard te kopen? Dan heb je een BE-rijbewijs nodig om een paardentrailer te mogen trekken. Verhuizen, spullen naar de stort brengen, er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij je een aanhanger kunt gebruiken. Hoe lekker is het dan als je zelf achter het stuur kunt kruipen!

BE-rijbewijs voor je werk

Moet je vaak spullen vervoeren voor je werk? Ook dan is het prettig om met een grote aanhanger de weg op te kunnen. Overleg het eens op je werk. Er zijn genoeg werkgevers die willen bijdragen in de kosten om je BE-rijbewijs te halen.

Wanneer heb je een BE-rijbewijs nodig?

Of je een BE-rijbewijs nodig hebt, is afhankelijk van het gewicht dat je trekt.

Rijbewijs B

  • Aanhanger van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
  • Aanhanger van meer dan 750 kilo als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (lege gewicht+laadvermogen) uitkomen.

Rijbewijs-BE

  • Aanhanger van maximaal 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).

Lees hier alle regels vanuit de Rijksoverheid.

BE-rijbewijs in 5 uur! 

Behaal je BE-rijbewijs in 5 uur bij Rijschool Posseth. Je gaat verspreid over twee momenten op pad met een instructeur met 25 jaar ervaring, die jou alles leert wat je moet weten over het rijden met een aanhanger. Voordat je de weg op gaat krijg je voorbereidingsmateriaal toegestuurd. Je sluit de opleiding af met een examen dat direct na inschrijving al wordt ingepland. Zo kan je na 5 uur* meteen zorgeloos op pad met een aanhanger. De kosten bedragen €575 euro inclusief gratis koffie en het examen. Enthousiast? Schrijf je direct in. Tot snel!

SCHRIJF JE IN

*Bij het eerste lesmoment kijken we hoeveel uren jij nodig hebt. Dit kan meer of minder zijn dan de gemiddelde 5 uur, dus de kosten kunnen nog anders uitvallen.