Rijden met een aanhanger

Laat jij het rijden met een grote aanhanger altijd over aan iemand anders? Dat hoeft niet meer! Behaal binnen 1 dag jouw BE-rijbewijs en ga zorgeloos op pad met een aanhanger.

Rijden met een aanhanger

Laat jij het rijden met een grote aanhanger altijd over aan iemand anders? Dat hoeft niet meer! Behaal binnen 1 dag jouw BE-rijbewijs en ga zorgeloos op pad met een aanhanger.

Wat is het BE-rijbewijs

Het rijbewijs E achter B geeft je de vrijheid om te rijden met een grote aanhanger achter de auto. Handig bijvoorbeeld voor als je met de caravan op vakantie wilt of een boot hebt die je elk seizoen weer uit en in het water moet laten. Van plan om een paard te kopen? Dan heb je een BE-rijbewijs nodig om een paardentrailer te mogen trekken. Verhuizen, spullen naar de stort brengen, er zijn genoeg situaties te bedenken waarbij je een aanhanger kunt gebruiken. Hoe lekker is het dan als je zelf achter het stuur kunt kruipen!

BE-rijbewijs voor je werk

Moet je vaak spullen vervoeren voor je werk? Ook dan is het prettig om met een grote aanhanger de weg op te kunnen. Overleg het eens op je werk. Er zijn genoeg werkgevers die willen bijdragen in de kosten om je BE-rijbewijs te halen.

Wanneer heb je een BE-rijbewijs nodig?

Of je een BE-rijbewijs nodig hebt, is afhankelijk van het gewicht dat je trekt.

Rijbewijs B

  • Aanhanger van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
  • Aanhanger van meer dan 750 kilo als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (lege gewicht+laadvermogen) uitkomen.

Rijbewijs-BE

  • Aanhanger van maximaal 3500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).

Lees hier alle regels vanuit de Rijksoverheid.

BE-rijbewijs binnen 1 dag halen. Aan de slag!

Behaal je BE-rijbewijs binnen 1 dag bij Rijschool Posseth. Ga op pad met een instructeur met 25 jaar ervaring, die jou alles leert wat je moet weten over het rijden met een aanhanger. Je sluit de lesdag af met een examen. Zo kan je na 1 dag* al zorgeloos op pad met een aanhanger. De kosten bedragen €580 euro inclusief de intake en het examen. Enthousiast? Schrijf je direct in. Tot snel!

SCHRIJF JE IN

*We starten met een intake waarin we beoordelen of je genoeg hebt aan een opleiding van 1 dag of dat je meer lessen nodig hebt. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitvallen dan 580 euro. De intake is niet vrijblijvend en is onderdeel van het pakket.